Restauracja Babinicz to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Dolnego Śląska. Inspirując się sprawdzonymi recepturami i wyselekcjowanymi składnikami, nasz Szef Kuchni: Radosław Dziubczyński tworzy dania, które stają się kulinarnym doświadczeniem na najwyższym poziowmie. Projektując menu naszej restauracji, skupiliśmy się na dwóch elementach: tradycyjnym, gdzie klasyczne polskie dania ubieramy w nowoczesność, oraz sea food dzięki któremu możemy zabrać Państwa w kulinarną podróż z nutką egzotyki.
RADOSŁAW DZIUBCZYŃSKI
Szef Kuchni Restauracji Babinicz
Jeżeli chcecie zjeść steka doskonałego z sezonowanej na sucho wołowiny - trafiliście w najlepsze ręce!. Radosław Dziubczyński swoją kulinarną przygodę w kuchni rozpoczął odkąd skończył 16 lat, czyli już od 20 lat z pasją rozwija swoje umiejętności. W 2012 roku rozpoczął swoją drogę w Londynie, gdzie pracował w kilku ekskluzywnych restauracjach, pod okiem najlepszych w branży. Doskonale radzi sobie z łączeniem smaków kuchni polskiej z francuską. Jego pasja do gastronomii jest niezwykle silna, co widać w jego twórczości, kreatywności i podejściu do gotowania. Wciąż rozwija swoje umiejętności i szuka nowych inspiracji, to wyjątkowy kucharz, który zachwyca gości swoimi daniami w Restauracji Babinicz. Radek z wielkim zaangażowaniem prowadzi warsztaty kulinarne dla Gości oraz zorganizowanych grup, a jego wiedza kulinarna łączy się z solidną dozą pozytywnego humoru, co zapewnia wyjątkowe doświadczenia dla uczestników warsztatów.
SEZONOWANE STEKI
Do mięsa, a szczególnie steków w restauracji Babinicz podchodzimy ze szczególną atencją. Naszym celem nie jest standardowe wysmażenie steka i podanie go na stół Gości. Naszym celem jest, aby Goście Babinicza mogli przeżyć pełne stekowe doświadczenie.
DESERY
Każdego dnia nasi cukiernicy przygotowują desery na bazie świeżych sezonowych składników. Nietuzinkowe słodkie smaki dostępne są zarówno w karcie menu oraz w kawiarni Szwajcarka. Zachęcamy aby dali się Państwo zaskoczyć nieoczywistymi smakami, których jeszcze nie znacie.
DANIA WEGETARIAŃSKIE I WEGAŃSKIE
Powstają z myślą o osobach, które na co dzień stosują dietę wegetariańską i wegańską, ale także o tych, którzy poszukują w naszej restauracji nowych smaków i kulinarnych doznań.
DANIA SPECJALNE
Każdego dnia nasi kucharze przygotowują danie specjalne na bazie dostępnych produktów i składników, w zależności od pory roku. Więcej informacji uzyskacie Państwo bezpośrednio u naszych kelnerów.
MENU DEGUSTACYJNE
Odważny eksperyment kulinarny Szefa Kuchni, w postaci menu degustacyjnego dostępny jest na życzenie Gości i tylko po wcześniejszej rezerwacji. Oryginalne menu jest komponowane specjalnie na każde spotkanie. Zawsze przygotowujemy je z sezonowych, świeżych składników. Menu degustacyjne to seria kilku dań, które zaskakują i wzbudzają wyjątkowe emocje. Nieoczekiwane kompozycje smaków, zapachów, tekstury i formy podania to czysta przyjemność na talerzu. Jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje dotyczące menu degustacyjnego. Zawsze chętnie omówimy indywidualne sugestie przed zamówieniem i dostosujemy się do Państwa życzeń. Zapraszamy do przeżycia niezapomnianej kulinarnej przygody.